14 de maig 2008

Animalets i més animalets: crònica d’un dia a la granja (P3)

Suposo que no som els únics que tenim curiositat per saber què fan els nostres nens quan se’n van d’excursió. Aquesta vegada el pati dels petits ha volgut satisfer la seva curiositat i ha demanat a una de les mares que acompanyava als petits els passat dilluns a la ganja-escola de fer-nos cinc cèntims. Aquí va la seva història.

En arribar a l’escola, tots miràvem cap al cel… desprès de la pluja que havia caigut el cap de setmana, esperàvem que al menys les hores que passéssim a la granja no caigués cap gota… i vam tenir sort!

De seguida que vam arribar a la granja vam començar amb l’esmorzar i ens vam dividir en tres grups. Cada grup va acabar fent les mateixes activitats, però en un altre ordre... aquesta és l’aventura del grup que jo vaig acompanyar.

Amb la panxa plena la monitora va demanar als nens de posar-se les “sabates (imaginàries) de no fer soroll” per caminar pel bosc. Ens va ensenyar els tipus d’arbres que hi havia i ens va demanar d’agafar una garrofa que desprès donaríem a les cabres. Al final del caminet vam arribar a una gran campana. Era el moment de fer soroll per despertar els animalets.
DONG-DONG! Cada nen tenia el seu moment per tocar la campana...

Desperts els animals, vam començar a entrar als corrals: cabres, gallines, ànecs, un porc... I finalment, el cavall “Crema”. De cinc en cinc “Crema” ens va passejar en carro. Després ens van portar a veure un altre cavall, que deien que parlava. Però de parlar res: estava ben instruït. Aixecava la pota quan li demanaven, assentia quan li preguntaven si tenia gana...

Finalment, després de perdre’ns una estona en un laberint de palla buscant un conillet, va ser hora de dinar. En acabat, vam jugar una estona al parc i vam reposar a l’estable. Llavors ens van explicar l’història més estranya que havia sentit mai: el conte del talp que volia saber quin animal era el propietari de la caca que li queia al damunt. Als nens els hi va encantar! Tot i que la monitora ens va explicar els sorolls, les formes i mides de les caques d’un munt d’animals, no vam encertar ni una (tampoc els adults) quan va portar els pots plens d'esfínters de diferents animals.

Després d’aquella història, vam anar a preparar el menjar pels ànecs. En uns bols d’aigua els petits van estovar el pa en aigua. I després dels animals, cap al hort de cols, cebes i enciams. Els nens van aprendre per què servia l’espantaocells i com oloren les diferents plantes aromàtiques.

Després de passar una última vegada per l’estable per donar de menjar als cavalls, va arribar l’hora d’anar cap a casa... estàvem tots satisfets però molt cansats.

Cristina, Mare de Cristina (P3B)

Esperem que aquesta sigui la primera d’una sèrie de cròniques. Fem una crida a les mares i pares que acompanyen els nens d’excursió, per posar-se en contacte amb nosaltres i explicar-nos la seva aventura. La publicarem segur!