22 de febr. 2008

Més contes, cançons i jocs

Animats pels comentaris positius rebuts per part de diferents pares a la sortida de l’escola, el pati dels petits s’ha tornat a posar mans a l’obra per publicar una segona part de links amb jocs, contes, cançoners, etc.
Esperem que aquest cop també us aporti una bona estona de divertiment educatiu amb els vostres petitets.

Anglès
Teddy’s adventure és un conte en anglès divertit. Inclou bastant vocabulari però les imatges parlen per si soles i ajuden a la comprensió. A més, mentres esprem que es carregui el conte ens podem entretenir fent el puzzle.

Cançons
Al portal Videoclips Infantils, trobareu 6 cançons clàssiques catalanes (com ara peix peixet, el lleó no fa por, etc) animades. Val la pena!

Contes amb vídeo
Si voleu compartir una estona de contes alternativa amb els vostres barrufets, us recomanen visitar Una mà de contes. En aquest programa de TV3 una veu en "off" explica un conte mentre es veu com s'il·lustra amb tècniques pictòriques diverses: aquarel·la, dibuix, collage... Són contes clàssics i populars en català. La durada de cada conte és, aproximadament, de 7 minuts. Aquest espai no incorpora cap tècnica d'animació. Pretén fonamentar el seu interès en la fascinació que pot provocar en els nens el fet de veure el procés d'elaboració de les il·lustracions. D'altra banda, pot resultar especialment estimulant per a nens i nenes amb interessos dirigits a l'expressió plàstica i artística.

Fer parelles
Al Joc de memòria teniu un joc per fer parelles i treballar la memòria (per nivells).

Jocs de lletres
Clase Vedoque són una sèrie de jocs orientats a nens a partir de 5 anys per ajudar en l’aprenentatge de la lectura.

Jocs de números
Contar animales és un joc molt senzill per què els nens entre 3 i 5 anys juguin amb els números i aprenguin a comptar. Hi ha diferents nivells de dificultat.

Jocs diversos
Pels fans de les Tres Bessones existeix El Pati, la pàgina de jocs d’aquestes tres nenes.
Poissonrouge és una pàgina web infantil molt fàcil i intuïtiva per poder ser utilitzada pels nens entre 3 i 5 anys. Te tant puzzles, com a jocs de números, lletres, formes, colors, com jocs per apendre a dominar el ratolí.
Mueve la mano és un joc per que els nens aprenguin a familiaritzar-se amb el ratolí mitjançant jocs de lletres, números, etc.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El Departament d'Acció Social i Ciutadana i l'Institut Català de les Dondes de la Generalitat subenciones programes com ara "menuts" on hi ha professionals que imparteixen pautes d'uns models educatius eficaços. Fóra convenient que el Delegat d'infantil s'informi per si hi ha programes encara vigents per als nostres fills de 3 a 5 anys.

el pati dels petits ha dit...

Pels pares que no sàpiguen que és el programa "Minuts Menuts", fem un breu resum abans de contestar al comentari rebut.

Minuts Menuts ofereix a les famílies un servei de guarda per als fills i filles de 0 a 3 anys fora de l'horari escolar, a ludoteques, centres cívics, polisportius municipals, escoles bressol, entre altres. El programa vol donar resposta a aquelles necessitats no previstes o gestions que han de realitzar les persones adultes i són difícils de dur a terme amb els infants. Al llarg de l’any 2007, el programa es va desplegar en fase de prova pilot en 10 municipis o consells comarcals amb experiència en l’atenció a la primera infància. Les famílies han d'abonar a l'ajuntament un euro per cada hora d'estada del menor o la menor. Podeu trobar més informació a http://www.gencat.net/benestar/secretariafamilia/menuts.pdf

Tot i que des del pati dels petits creiem que la tasca dels delegats està limitada a l’àmbit de l’escola i l’AMPA, intentarem donar una resposta al seu comentari amb la informació que tenim com a pares.

El Centre Cívic de sant Pere i sant Pau disposa d’un Servei de guarda gratuït pels nens de 2 a 12 anys a la ludoteca (màxim 30 nens). Els infants menors de 2 anys també poden jugar a la ludoteca, però acompanyats d’un adult. Els horaris són els següents:
Nens de 0-4 anys: dilluns, dimarts i dijous de 17:30-20:00
Nens de 5-12 anys: dimecres i divendres de 17:30-20:00
No és necessari fer una reserva de plaça per avançat, ja que les places es donen el mateix dia fins un màxim de 30 nens. L’únic tràmit que s’ha de fer és donar d’alta els nens 1 cop omplint una fitxa inicial amb les dades de l'infant, tenint en compte temes de salut com al•lèrgies, medicaments o d'altres, lliurar còpia de la targeta sanitària, DNI del tutor i 2 fotos. Per més informació podeu posar-vos en contacte amb el centre: Tel: 977 20 03 94; e-mail: ccsantpere@tinet.org

Per un altre banda també hem informat a la presidenta de l’AMPA de la existència del programa “Aprendre amb tu” del Departament d’Acció Social i Ciutadania que ofereix xerrades que aborden temàtiques que preocupen a les famílies, en cas de que el seu comentari fes referència també a aquests temes ja que parlava de la impartició de “pautes d'uns models educatius eficaços”. Més informació: http://www.gencat.net/benestar/secretariafamilia/aprendre08.pdf

Esperem que aquesta informació li sigui d’utilitat.