9 de jul. 2008

Vacances: eines per passar un bon estiu amb nens

Amb aquesta entrada el pati dels petits s'acomiada de tots vosaltres fins Setembre. Nosaltres també intentarem descansar per tornar amb noves energies i propostes el proper curs 2008-2009.

On anar amb els nens aquest estiu?
Tot i que la majoria de nosaltres només tindrem unes poques setmanes de vacances, els mesos de juliol i agost es poden fer eterns pels nens. Us donem algunes eines per ajudar-vos a planificar sortides curtes amb els nens com alternativa a la platja o la piscina.

Al febrer ’08 ja vàrem publicar uns quants links que us poden ser útils per fer sortides a Tarragona, Barcelona o Catalunya. Avui afegim uns quants més:

Costadordaonline.net: propostes d’itineraris pels pobles de la Costa Daurada orientat a un públic ampli.

Lola recomienda: si voleu informació de primera mà amb anècdotes sobre la Costa Daurada, podeu visitar el bloc de Lola Palomera. Ella recomana allotjaments, restaurants, parcs i indrets a la Costa Daurda sempre amb un toc molt particular.


Conpeques.com és un bloc dirigit als pares amb propostes diàries d’activitats per fer amb nens petits a tota Espanya.

Festamajor.biz és un portal amb un recull de la majoria d’activitats de pobles i ciutats de Catalunya: festes majors, espectacles i concerts per comarques. Dona la informació més rellevant com lloc, data, hora, tipus de públic, preu. Hi ha un apartat d’activitats infantils.

Babyviajes.com fa una proposta de llocs per anar a Catalunya i la resta d’Espanya amb els nens.

Viajar en familia us proposa algunes sortides en bicicleta i a peu per fer en família. La majoria son per fer quan els nostres nens siguin una mica més grans, però sempre podem adaptar les sortides.

I recordeu que durant les últimes setmanes el pati dels petits us ha ofert unes quantes idees d’activitats lúdiques que es poden fer durant tot l’estiu:
L’aventura en un laberint de blat de Moro a la província de Lleida
Una volta en tren turístic per la Conca de Barberà
Convidats a casa dels romans a Altafulla

Què fer amb els nens a casa?
I si us quedeu a casa, recordeu que al abril 08, ja us vam fer unes quantes propostes de jocs per fer a casa o a l’aire lliure que us poden ser útils.

I si preferiu fer manualitats, la web de comishijos.com proposa una varietat de propostes per tallar, dibuixar, explicades pas a pas amb fotos clares.

I què us sembla passar una tarda entretinguda a la cuina amb els nens? De nou hem recorregut la xarxa per trobar unes receptes de cuina aptes per fer amb i pels menuts de casa.
- Galtes
- Magdalenes
- Pastís de xocolata
- Maduixot sorpresa
- Coca de iogurt
A la web de Conmishijos.com trobareu moltes més receptes de postres, entrants, primers i segons plats.

Què fer amb els nens al cotxe?
Si heu de fer un trajecte en cotxe aquests dies, us proposem que abans de marxar llegiu les propostes d’activitats al portal de somospadres. Hi ha propostes interessants per passar l’estona catalogades per edats. I si el vostre fill es mareja, trobareu uns consells pel viatge a la guia infantil a la xarxa.

Amb aquest consells i propostes, tanquem la nostra aportació pel curs 2007-2008. Us desitgem a tots i totes un bon estiu!