27 d’abr. 2008

Crònica d’un dia en família al Port de Tarragona

Diumenge 27 d’abril. Són les 8:15. Sona el despertador. M’aixeco amb pessigolles a la panxa. Avui és el gran dia de la sortida d’infantil. A veure quanta gent som al final. Somric recordant el susto del dimecres a la nit quan desprès d’acabar d’introduir tots els noms dels nens que s’havien apuntat, em sortia un llistat de 202 persones (107 pares i mares i 95 nens i nenes). I nosaltres que només pensàvem que seriem com a molt 50 persones! De seguida una trucada al coorganitzador per veure com organitzàvem una tercera golondrina, perquè tothom pogués participar. I ara ja érem dos que no podíem dormir esperant que arribés el matí per parlar amb el museu del port i aconseguir una sortida extra de la barca.

I sort de la tercera barca, perquè el divendres encara es van apuntar 4 famílies més i ja érem 217!

Diumenge 10:40, comencen a arribar les primeres famílies. Ens saludem, ens presentem i donem les primeres instruccions. A les 11:00 ja tenim els tres grups gairebé preparats. El grup blau (P3C, part de P3B i P5A) marxa amb els xalecs posats cap a l’escala reial on els espera la golondrina per donar una volta pel Port de Tarragona. Una monitora explica on es guarda el menjar que arriba amb els vaixells, com s’agafen els peixos i on es venen,...

Els nens i nenes del grup verd (P3A, part de P3B i P5B) entren amb un monitor al museu. El monitor comença a treure tot tipus de peixos d’una caixa i tots criden dient el nom: una sèpia, un llenguado... i això? Una llagosta! Desprès de veure els vaixells exposats, se’n van a jugar al pis de dalt del museu. En cada racó aprenen una cosa nova: el codi de banderes, els moviments dels vaixells i les grues, les cordes... Mentrestant els pares del grup verd visiten el museu i aprofiten per finalment saber qui és el pare o la mare de l’amic o amiga del seu fill.

El grup vermell (P4A, P4B i part de P5A) juga a l’esplanada davant del museu amb un dominó gegant. Dues hores i mitja més tard, després d’haver rotat per totes les activitats, estar tots una mica més bronzejats i relaxats, diem adéu, ara ja sabent qui és qui! Un dia rodó.

Pels de P3A i P3B , la “juerga” continua amb un dinar, uns al càmping de la Mora i altres al Mirall d’estiu.

Suposo que demà al cole els nens i nenes encara explicaran alguna cosa... i si els papas també voleu dir la vostra, podeu fer-ho amb els vostres comentaris al bloc. Les fotos les penjarem dins d’un parell de dies a la intranet de La Salle. Ja us avisarem mitjançant el bloc, quan estiguin publicades.

Fins demà i gràcies a tots els que heu vingut (finalment 208! Tot un èxit.).

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona Bàrbara i Magí !
La sortida del diumenge al Museu del Port de Tarragona a anta molt bé.

Com a mare de P4B (fill Bruno Agorreta) m'agradaria veure si es pot estudiar la possibilitat de abans de finalitzar el curs fer una sortida per exemple a l'AQUOPOLIS de La Pineda i passar tot el dinar i dinar allà dintre per acomiadar-se els nens.
Pensem que si s'apunta tanta gent com la sortida del 27/4/08 ens faràn un preu especial i allà no tindren cap problema per a dinar els paresamb els nostre fills.
PAQUITA Z. (P4B)

Anònim ha dit...

Bon dia,

És francament difícil organitzar un esdeveniment amb tanta assistència, i en aquest cas l'organització va ser magnífica.

Moltes felicitats !!!

Anònim ha dit...

Enhorabona!!! heu aconseguit organitzar (i molt bé, per cert)una activitat on hem pogut assistir moltes families d'infantil. Tant els pares com els nens ens ho hem passat molt bé. Espero que no sigui la última!! si necessiteu un cop de ma ja ho sabeu!!

el pati dels petits ha dit...

Des del Pati dels petits volem agrair a Mercè Valls, delegada de P5B, ja que va ser idea seva de fer la sortida al Port de Tarragona. També va ser ella qui va fer el primer contacte amb el museu.

Gràcies, Mercè!